Знаков депутат каза коалицията! Възможна ли е

Ето анализът на Виолета Комитова

Знаков депутат каза коалицията! Възможна ли е | StandartNews.com

Депутатът и заместник-председател на "Български възход" Виолета Комитова е видяла един спектакъл „Депутат на инат“ в първите дни на 48-ото Народно събрание с избирането на шеф на законодателния орган. Трябва да бъде съставено антикризисно правителство, заради кризите, в които се намираме, настоя тя в студиото на bTV.

Според нея е възможна дясна коалиция, тъй като ДБ и ГЕРБ са много близки в позициите си по много въпроси. В парламента видяхме много евроатлантически ориентирани партии, които се разделиха на европейци и атлантици, каза тя.

Според Комитова, ако партиите са съгласни да се премахнат корупционните практики и да се защитава националният интерес, БВ са готови да работят с всички партии без изключение. БВ все още не са водили разговори с партиите кой с кого ще работи.

Български възход ще работят за разумни предложения в Бюджет 2023 г. Виолета Комитова призова партиите, когато искат увеличаване на някакви разходи в социалните сфери, да удостоверяват откъде виждат, че ще дойдат средствата.

Виолета Комитова подчерта, че България в еврозоната е дългосрочна задача, но ако си стоим бедни и с голям дефицит, не можем да убедим обществото, че можем да влезем в клуба на богатите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай