Жозеф Дол: Всички партии-членки на ЕНП в България трябва да са обединени

Жозеф Дол: Всички партии-членки на ЕНП в България трябва да са обединени  | StandartNews.com

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол отправи послание за стабилност към партиите в център-дясно в България. Той направи изявление пред български медии след среща с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Брюксел. „Нека и в България всички членки на ЕНП да работят за това да има стабилна Европа. С оглед на бежанския проблем и тероризма е много важно държавите да не се поддават на процесите на дестабилизация. Да има стабилност, солидарност и обединение. Това са основните ми послания", заяви Дол.

Жозеф Дол обясни, че затова има предизборни кампании. „В това време партиите могат да обсъждат какво да се направи, но когато кампанията вече е приключила трябва да работим заедно. Както Цветанов работи добре по време на местните избори, нека сега да има възможност да работи за това да се направят реформи, да се работи за съдебната система, за корупцията, за всичко важно, без да се губи време. Правова държава, правосъдие и борба с корупцията – това е моят девиз, който си повтарям всеки ден", каза председателят на ЕНП.

Цветан Цветанов посочи, че Жозеф Дол следи внимателно всички процеси в България през последните години. "Той беше още по-загрижен, когато трябваше да се състави правителство през 2014 г. Тогава неговото лично посещение в България даде възможност да се намери формулата за консенсус, който да обедини партиите от ЕНП. С парламентарната подкрепа на АБВ и ПФ сформирахме правителството", припомни Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че председателят на ЕНП е запознат със ситуацията в България. „Жозеф Дол знае как някои са в опозиция, но участват в управлението. Стараят се максимално да противопоставят днешното управление на всичко това, което може да се случи в страната. Това е политическа дестабилизация, която е абсолютно неприемлива за ЕНП. И точно затова Дол отправи призив всички сестрински партии, които членуват в европейското семейство ЕНП, да бъдат обединени и да се водим само и единственото от европейските и националните интереси, а не от тясното партийните. Това е недопустимо в тези условия, в които живеем днес", категоричен бе Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай