Жозеф Дол ни хвали за изслушването в НС

Жозеф Дол ни хвали за изслушването в НС | StandartNews.com

София. Жозеф Дол, председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент приветства решението на Комисията по правни въпроси на Народното събрание да се даде възможност на всички граждани да присъстват на живо на изслушванията на кандидатите за членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота.

Този подход е истинска стъпка напред за България в борбата й за независимост, прозрачност и ефективност на правосъдието, заявява той и поздравява българските власти за този смел подход.

Излъчването на изслушванията на живо по Българската национална телевизия и Българското национално радио, както и в интернет на български и английски език чрез специална секция, създадена на интернет страницата на Народното събрание бе още една стъпка към публичност на процедурата, смята Дол.

Мария Габриел, евродепутат от ГЕРБ заяви: "Прозрачността при организирането на тези изслушвания ни позволява да имаме повече доверие в ангажимента на правителството и мнозинството на ГЕРБ в Парламента. Конкретните стъпки като тази демонстрират силна политическа волята на правителството на ГЕРБ за осъществяване на реформите в областта на правосъдието, които ще бъдат реална гаранция за защита на правата на гражданите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай