Жега в щабовете. Денят Х за партиите

Утре ще се случи нещо много важно

Жега в щабовете. Денят Х за партиите | StandartNews.com

Жега в партийните щабове за изборите. Текат последни часове за регистрация на кандидат-кметове и общински листи. Според хронограмата на ЦИК днес е последният срок за записване на участници в местните избори.

Кандидати могат да издигат партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирани за съответния вид избор, съгласно Изборния кодекс (ИК). Кандидатите, издигнати от партиите, коалициите и инициативните комитети, се подреждат в кандидатски листи.

Най-ожесточената битка се чака в София. Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС е журналистът Антон Хекимян. За кмет на София от ПП-ДБ, заедно със "Спаси София", издигнаха предприемача Васил Терзиев. От БСП и "Левицата!" заложиха на синдикалиста Ваня Григорова. За столичен кмет бе номиниран и Вили Лилков, с подкрепата на "Синя коалиция". От „Възраждане“ предложиха депутата Деян Николов. "Има такъв народ" издигна Ивайло Вълчев. 

Красимир Стойчев е кандидатът за кмет на София от „Партия на Зелените" и гражданска платформа "Власт в хората", както и водач на листата им за общински съветници за изборите на 29 октомври.

Утре е вторият най-важен ден в предстартовата подготовка на партиите. На 27 септември 2023 г. ще бъде изтеглен жребият за поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината. Номерата на местните коалиции и независими кандидати следват номерата на партиите и коалициите, съгласно поредността на вписване на заявленията в регистъра на общинските избирателни комисии (ОИК).

Предизборната кампания за местния вот ще започне на 29 септември и ще приключи на 27 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай