Жега в 17 ч.!ГЕРБ казва дали разваля джентълменското споразумение с ПП

Бунт в партията на Борисов срещу "Промяната"

Жега в 17 ч.!ГЕРБ казва дали разваля джентълменското споразумение с ПП | StandartNews.com

Политическа жега в 17 часа. На извънреден брифинг ГЕРБ ще обяви дали разваля „джентълменското споразумение“ с ПП за съставяне на ротационно правителство.

ВИЖ ОЩЕ: Ключова новина за Борисов! Прокурор каза за кюлчетата /ОБНОВЕНА/

След пуснатия вчера от Радостин Василев запис от заседанието на ръководния орган на ПП В ГЕРБ избухна огромен гняв срещу Кирил Петков и Асен Василев.

Хората на Бойко Борисов били възмутени, че Асен Василев се заканвал „законно или незаконно“ да изчегърта както службите, така и кадрите на ГЕРБ от властта.

Възмущение има и към думите на Асен Василев, че те, „Продължаваме промяната“, искали да проведат местните избори с тяхно МВР. ГЕРБерите били бесни и заради унизителното отношение на ПП към Мария Габриел.

“Доверието между нас е счупено“, заяви тази сутрин пред bTV Росен Желязков, който поиска Габриел да вземе втория мандат като кандидат-премиер. Това било първа стъпка към възвръщане на доверието между двете партии.

Желязков настоя да се промени и формулата на кабинет, който да е експертен и в него да не влизат политически лица.

От ПП категорично отхвърлят тази подадена ръка. Лена Бориславова заяви пред БНР, че изключва възможност за промяна в постигнатата досега  договореност.

„Това е наглост“, заявиха депутати от ГЕРБ. Според тях Бойко Борисов ще продължи да натиска за съставяне на правителство с ПП, но мнозинството от ръководството на ГЕРБ са категорично против.

Много силни гласове с тази позиция са на Десислава Атанасова, Делян Добрев, Тома Биков.

Знаков е и постът на Деница Сачева, която също заявява, че политически лидери нямат място в бъдещ кабинет. Позициите на ГЕРБ се отхвърлят от ПП, което означава, че Кирил Петков и Асен Василев умишлено тласкат страната към избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай