Ключова новина за Борисов! Прокурор каза за кюлчетата /ОБНОВЕНА/

Какво се случва с досъдебното производство

Ключова новина за Борисов! Прокурор каза за кюлчетата /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Прокурор направи ключово изказване около досъдебно производство срещу Бойко Борисов.

Досъдебното производство за кюлчетата от спалнята на Бойко Борисов е прекратено на 10 май. Това съобщи за БТА градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Става дума за разследването, което бе образувано по снимки, за които се твърди, че са от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. На изображенията се виждат банкноти и кюлчета.

Проблемът от юридическа гледа точка е, че няма как да се установи дали тези банкноти и кюлчета на снимките са истински, или са само макети, дори да съвпадат като номера със съществуващи, коментираха от прокуратурата.

От държавното обвинение припомниха, че по делото са били направени редица международни поръчки и запитвания дали такива банкноти, с такива серийни номера съществуват.

"Г-н Борисов не е уведомяван нито официално, нито чрез адвоката му, за хода на въпросното досъдебно производство", заявиха от партия ГЕРБ пред БНТ. 

Изявлението е по повод думите на главния прокурор Иван Гешев, че досъдебното производство за снимките с Бойко Борисов, на които се виждат чекмеджета и банкноти евро, е прекратено.

"Наказателното производство е прекратено на 10 май, като към този момент главен прокурор беше Борислав Сарафов, аз се намирах в Съединените щати, във Вашингтон. Делото е на специален надзор.

Дадени са указания за извършване на служебен контрол върху постановлението от Върховна касационна прокуратура. Това срутва мита за всемогъщия и силен главен прокурор", каза Иван Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай