Жан-Мишел Жар зад Бокова

Жан-Мишел Жар зад Бокова | StandartNews.com

Известният музикант Жан-Мишел Жар и още 27 видни личности от френския политически, икономически и културен живот подкрепиха кандидатурата на Ирина Бокова за главен секретар на ООН. Те публикуваха отворено писмо във в. "Хъфингтън пост" (Huffington Post), в което обясняват защо българката трябва да е следващият генерален секретар на организацията. Сред тях са бившият премиер Едит Кресон и бившият генерален секретар на Съвета на Европа Катрин Лалюмиер, бившите министри Жан-Пиер Шевенман, Ерве дьо Шарет, Ксавие Даркос и Кристин Албанел, писателката с български произход Юлия Кръстева, принцеса Шантал дьо Франс, барон Ерик дьо Ротшилд и др.

Те са убедени, че никой не би могъл по-добре от Бокова да се справи с предизвикателствата пред ООН и човечеството в настоящия момент.

"Крайно време е жена да излезе напред в световната дипломация. Да даде на 3,5 милиарда жени по света на мястото, което заслужават в изграждането на бъдещето на следващите поколения", пишат французите. "Убедени сме, че Ирина Бокова ще бъде генералният секретар, от който ООН и светът се нуждаят днес", се казва още в писмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай