Жълт картон за полицейски шефове

Жълт картон за полицейски шефове | StandartNews.com

Четирима областни директори на полицията и над 10 началници на районни управления имат двумесечен срок, в който да подобрят показателите в районите, за които отговарят иначе ще бъдат сменени.

Това стана ясно от думите на главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция", съобщава БГНЕС.

Срокът е поставен на 25 май и за да останат на позициите си те трябва да подобрят дейността на полицията на тяхната територия и по противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки.

„Значи повече операции, повече иззети количества, повече задържани лица, повече образувани преписки, които се предават на митницата за съставяне на актове и повече, повече, повече работа", каза Терзийски.

На срещата премиерът Бойко Борисов след като видя графиката се обърна към Терзийски и каза, че от нея се вижда кои директори може да смени.

„И виждам точно тези дирекции, за които съм ти направил забележка, тук са с червено на моето листче. А още повече им казах, че ще ги сменим", заяви министър-председателят.

Според него „това означава, че те нямат присъствие на пазара или недостатъчно, колкото другите им колеги. Дай им един месец срок да видиш как ще се справят, защото това означава там повече и фалшив алкохол и захарни изделия фалшиви и меса – фалшиви или контрабандно внесени", посочи Борисов.

На редовна среща на правоприлагащите органи с петте тютюневи компании бяха представени резултатите от проучване на потреблението на нелегални цигари в България.

Ние знаехме за резултатите, които се изнесоха от това изследване, а и ежемесечно следим нивата на операциите, на иззетите количества и наистина има областни директори, където може би ще трябва да се предприемат и по-радикални мерки. Но на последните обсъждания сме решили да дадем двумесечен срок, за да видим как ще се справят и след това може би ще се предприемат някакви мерки", обясни Терзийски.

Той изброи и критериите за подмяна на директори са: „един сериозен приоритет ни е борбата с незаконната търговия с цигари, но има и други критерии. Наистина за това нещо, ще бъдем безкомпромисни към резултатите, защото има областни дирекции, където в няколко населени места са различни показателите, така че можем да отидем и на нива началник на районно управление", посочи Терзийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай