Здравко Димитров проговори! Ключови думи за Борисов

Има ли конфронтация между двамата

Здравко Димитров проговори! Ключови думи за Борисов | StandartNews.com

Известно е ,че кметът на Пловдив Здравко Димитров  подаде оставка като член на ГЕРБ вчера. Той коментира пред bTV, че не е търсил конфронтация, но има много проекти, които трябва да се довършат.

Това изказване идва на фона на призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кметът на Пловдив да си тръгне от поста заради забавения строеж на стадион „Христо Ботев“. Димитров отхвърли обвиненията на Борисов. Той бе подкрепен от четирима свои заместници. 

Кметът на Пловдив обясни, че общинският съвет е посочен от предшественика му Иван Тотев и той се опитвал с диалогичност и много балансиране да работи. Никога не съм влизал в задкулисие, каза той. 

Относно строежа на стадионите Димитров заяви, че парите не стигат.

За стадион „Ботев“ няма достатъчно пари. Бяха отпусни 25 милиона, тогава цената беше 53 милиона и трябваше държавата да се намеси, защото община Пловдив нямаше как да поеме всичко. 

Бяха отпуснати 25 милиона за стадион „Ботев“ и 12 милиона за стадион „Локомотив“. Пари за довършването на проектите докрай нямаше тогава. Търсим още начини за финансиране, каза градоначалникът. 

Той добави, че лоша дума за Бойко Борисов няма да каже.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай