Заваляха оставки в партията на Кунева

Заваляха оставки в партията на Кунева | StandartNews.com

Бургас. Дъжд от оставки заваля в партията на Меглена Кунева край морето. Лидерите на общинските структури на ДБГ в бургаско масово напускат партийните редици. Лавината се отприщи преди седмица, когато областният лидер на движението Пламен Янчев първи обяви, че не желае да работи повече за ДБГ.

Като причина за оставката си той посочи авторитарните методи на управление и вземането на решения от тесен крък около лидерката Меглена Кунева. Примерът на областния лидер последваха още знакови лица на ДБГ в Бургаска област. Заявления за напускане тази седмица са подали председателите на структурите в Камено и Поморие, заедно с общинските ръководства. Те заявяват, че се оттеглят и прекратяват членството и работата си за партията. Председателят на общинската структура в Приморско, също е хвърлил оставка. Всички без изключение посочват като основна причина пълното разминаване между обещания от Меглена Кунева демократичен проект и това, което се случва.

"Общинските структури са разочаровани от политиката и начина за взимане на решения в „Движение България на гражданите". Провеждането на политика в тесен лидерски кръг, без да се зачита мнението на структурите в страната са в пълен противовес с принципите декларирани при учредяване на партията", се казва в декларация на отцепниците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай