Неделя,

Защо се налага да остане и хартиеният вот?

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Изборът дали да се гласува с машина или с хартиена бюлетина трябва да бъде на хората, обяви в предаването "Лице в лице" по бТВ народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка с последните промени в Изборния кодекс, според които на всички видове избори, освен на местните, избирателят ще може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване.

"Основната причина е фактът, че не всички български граждани могат да ползват машини при един толкова важен процес и те на практика ще бъдат лишени от правото си да гласуват, защото не познават добре технологиите. Освен това, ако забраним изцяло хартиените бюлетини, тогава ще лишим една част от българските граждани от правото им изобщо да гласуват'', мотивира се депутатката от ГЕРБ и допълни, че има много хора, които предпочитат хартиената бюлетина.

До този момент партия ГЕРБ не е провела нито едни парламентарни избори. Единствените избори, проведени от ГЕРБ, бяха изборите за президент и не смятам, че някой ги е оспорил. Смятам, че бяха честно проведени, отговори Атанасова на нападките, че ГЕРБ цели фалшификация на изборния процес.

"Категорично не е вярно, че мнозинството се крепи на гласовете на ДПС за кворум. Днес многократно колегите от БСП и ДПС излизаха и влизаха в залата, за да бламират опитите по текстовете за Изборния кодекс'', посочи Десислава Атанасова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички