Защо Ралица Симеонова напусна Стефан Янев? Тревогата

Той е стойностен и смислен човек, който няма достатъчен политически опит, каза бившата дясна ръка на новия политик

Защо Ралица Симеонова напусна Стефан Янев? Тревогата | StandartNews.com

Партията на Стефан Янев е обект на нездрав интерес от определени фактори, които се опитват да я овладеят. Това заяви в интервю за Нова тв бившата дясна ръка на Стефан Янев, който напусна партията му „Български възход” в деня на учредяването й.

Притесняват ме личности, които в момента гравитират около партията, каза Ралица Симеонова, но не даде подробности..

Симеонова посочи две предизвикателства пред партията - кадровите въпроси и ценностната ориентация.

„Много хора искат, малко могат. Това са кадровите проблеми. Разбира се, има и качествени хора, но те не са критична маса. Според мен перспективите за развитието на формацията не са особено положителни”, каза Симеонова.

„Като всеки нов политически проект, формацията е обект на нездрав интерес от определени фактори, които правят опити да я овладеят. От моя гледна точка не бяха взети необходимите мерки срещу това”, заяви още Симеонова и отново не посочи имена.

„От това как се формира и структурира тази формация ще стане ясно дали има шанс за конструктивна роля в българския политически живот. Има представители на почти всички политически партии, за които може да се сетите. Но масово хората не са качествени. Има и качествени, но те не са доминиращи”, каза Симеонова.

По думите й „масово българските партии се използват като интерес за реализиране на частни интереси.”

„Имаме сериозна криза на политическото представителство. Много малко качествени хора има в българския политически живот”, коментира още Симеонова. 

За Стефан Янев каза: „Той е стойностен, смислен човек, който обаче няма достатъчен политически опит. Това ще му пречи занапред. Много бързо трябва да натрупа политическия опит, за да се справи с основните предизвикателства. Гъвкав и ефективен е – това може да е изключителен позитив за политическата му кариера занапред”.

 „Президентската институция има силно влияние по отношение на насочването на политическия дневен ред в една или друга посока. Може да изиграе положителна или отрицателна роля нещо да се случи или не”, каза още Ралица Симеонова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай