Защо "Промяната" отказа на ДБ и с кого се готви да управлява

Калина Константинова коментира сгреши ли предишният кабинет с газа

Защо "Промяната" отказа на ДБ и с кого се готви да управлява | StandartNews.com

Това, което трябва да направим, е да осигурим на българите най-евтин газ. От къде идва той е въпрос на преговори. Това заяви пред Нова тв Калина Константинова от "Продължаваме промяната", която беше вицепремиер в предишното правителство.

По думите й, това, което има на масата от Газпром, не е изгодно, защото не е доставчик, на който може да се разчита. Ако се направи договор, който е изгоден - тогава е ОК, посочи Константинова.

Тя коментира и отношенията на ПП с ДБ. Ние бяхме в управление заедно, препотвърдихме нашине ангажименти. Така или иначе, ще бъдем в обща коалиция за управление. Но сега трябва да разгърнем нашата платформа и да оставим гражданите да изберат., каза Константинова. Според нея ДБ ще бъдат по-силни сами, а ПП ще разгърнат своя социален пакет. 

Слез изборите предстои коалиция с ДБ, категорична е Константинова.

Тя призна, че все още не са готови с подредбата на листите. Предстои те да бъдат изчистени и приети.

Константинова не мисли, че ще води листа. "Аз съм в София, водещо е за водачите на листа да са родом от мястото, където ще са начело".

Обсъжда се Бойко Рашков да е водач на листата в Перник, където преди бе Никола Минчев. По думите й, Рашков заслужава да оглави листа. Относно отцепниците от ИТН Константинова каза: "В тяхно лице видяхме смелостта и кураж да се изправят срещу един модел, затова сме ги поканили да се приобщят към нашия модел".

Кирил Петков или Асен Василев ще е премиер?

"Тези имена сме слагали на масата. Но решението не бива да се взема самостоятелно, защото следващото управление ще е коалиционно. "Никой от нас не е женен за мястото, което му е отредено на първия рунд", каза Константинова. 

"Преди нашето управление държавата се страхуваще от мафията. По време на нашето управление мафията се страхуваше от държавата. Ще отделим повече време на нещата, които се случиха", каза още бившият вицепремиер. 

"Ние имаме едно много ясно очакване - един служебен кабинет трбва да направи честни избори", категорична е Константинова. 

Тя не счита, че президентът се е обърнал срещу ПП, нито че ПП са се обърнали срещу Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай