Защо нямаме стабилно управление? Рецептата на Борисов

Лидерът на ГЕРБ на конгреса на ХДС в Хановер

Защо нямаме стабилно управление? Рецептата на Борисов | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ е на конгреса на ХДС в Хановер, говори и с Фон дер Лайен, Шойбле, Пьотеринг и шефа на "Конрад Аденауер", предаде Bulgaria ON AIR.

"България е в тежка икономическа и енергийна криза, но най-големият проблем в страната е разделението в обществото", бе категоричен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в разговор с председателя на Християндемократическия съюз Фридрих Мерц. По негова покана Борисов е в Хановер за 35-ия конгрес на ХДС. Две десетилетия начело на партията бе Ангела Меркел.

"Решението е стабилно управление, а не избори след избори, които водят до несигурност в живота на българските граждани. Само за последната година и половина страната ни е изправена пред 4-и поред избори, а кризите се задълбочават, защото липсва правителство, което да поеме отговорност", коментира Борисов пред Мерц.Той му представи и антикризисната програма на ГЕРБ, която включва конкретни мерки за преодоляване на високите цени на тока и газа. А Мерц пожела успех на ГЕРБ-СДС на предстоящия вот, пише "24 часа".

Борисов проведе разговори и с председателя на фондация "Конрад Аденауер" Норберт Ламерт и с шефа на международния отдел на фондацията Герхард Валерс. Лидерът на ГЕРБ ги запознал със ситуацията у нас.

"Обсъдихме и предизвикателствата, които се очертават пред ЕС на фона на войната в Украйна и енергийната криза, пред която са изправени страните членки", написа Борисов във Facebook. Той е подчертал и значимостта на фондация "Конрад Аденауер" за развитието на демократичните ценности.

На форума Борисов се видя и с шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, говорителя на парламентарната група на ХДС/ХСС Юрген Хард, експредседателя на Бундестага Волфганг Шойбле, бившия шеф на ЕП Ханс-Герт Пьотеринг и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай