Защо не се случва обединение на десните?

Ще има редовни парламентарни избори и картината ще е разнообразна

Защо не се случва обединение на десните? | StandartNews.com

Подчиняване на другите, а не партньорство, търсят играчите в дясното пространство на политическия спектър, а това е причината там да не може да се случи обединение, стана ясно от думите на социолога Антоний Гълъбов – преподавател в Нов български университет.

"Не е обезпокояващо това, че има повече политически формации в дясното политическо пространство, а това, че всяка от тях иска да събира около себе си другите, което не е типичната дясна политическа логика", каза Гълъбов в интервю за БНР.

Той обясни, че дясната политическа логика е всеки да запази самостоятелността си, но да се научи да партнира с другите.

Коментара социологът направи по повод на учредяването на инициативния комитет за партията "Републиканци за България" на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Хората, които се бяха събрали, имат разбирането за това, че е необходима по-прагматична политика. независимо от ясния анонс на г-н Цветанов, че става дума за евро-атлантически ценности, съществува разбирането, че това ще е прагматичен проект, който ще е организиран добре, и ще се опитва да постига целите си ефективно", обясни той.

Доц. Гълъбов прогнозира редовни парламентарни избори и посочи, че вече са дадени заявки и за други политически проекти, които ще се включат в надпреварата - КОД на Петър Москов и надграждане на движение "Русофили" на Николай Малинов до политически субект.

"Картината ще бъде доста разнообразна", обеща Антоний Гълъбов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай