Защо кипнаха нервите на Маноил Манев и Георги Свиленски?

Нов екшън в парламента

Защо кипнаха нервите на Маноил Манев и Георги Свиленски? | StandartNews.com

Нервите на народните представители от ГЕРБ и от БСП - Маноил Манев и Георги Свиленски, кипнаха днес заради вицепремиера Атанас Пеканов.

Депутатите му се ядосаха, защото си тръгна от пленарната зала преди края на изслушването му по Плана за възстановяване и устойчивост.

Още сутринта вицепремиерът Пеканов е предупредил, че в 14:45 ч. има работен ангажимент, обясни зам.-председателката на парламента Росица Кирова. Затова тя предложи депутатите да изкажат отношението си по въпроса, след което да даде почивка, докато не се върне Пеканов.

"Взеха да се подиграват всички с нас. Всеки имал някаква работа, решил и си тръгнал. Ние ще чакаме до четири часа той да реши да се освободи и да се върне. Това Народно събрание ли е или какво е?", гневно заяви Маноил Манев и обвини Пеканов, че от бързане си забравил папките в пленарната зала.

"Да си продължим по процедурата, да си изразим отношенията и министърът, който толкова бързо си тръгна, че си забрави папките и тефтерите, да намери начин да се върне", призова Манев.

Кирова обясни, че министърът не ги е забравил, а ги е оставил, защото ще се върне. Прави планове, все едно "ще векува като министър", продължи Манев.

"Госпожо председател, аз ви предупредих, вие взехте мерки в началото да се държи възпитано вицепремиерът. Не можах да ви предупредя, че може би ще избяга и вие го изпуснахте. И докато депутатите се върнат в залата, документите му останаха тук, а министърът го няма и сега колегите се опитват да правят отношение", каза не по-малко гневен и Георги Свиленски от БСП.

"Колеги, виждате ли за какъв вицепремиер става въпрос, за какъв нагъл човек? Дойде със закъснение след две седмици, говори 15 минути при ограничение от 10, даже не се извини, накара ни се на БСП кой задава въпроса и кой взема отношение, накара ни се кой ходи в Европейския парламент и кой не ходи, на вас не ви отговори на нито един въпрос, тези хора, които стоят и чакат, ги разочароват, и накрая избяга", допълни още Свиленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай