Защо Капон подкрепи магията на чистото 9 и сваляне на данъка

Тя даде много интересен коментар за силата на числото

Защо Капон подкрепи магията на чистото 9 и сваляне на данъка | StandartNews.com

Острието на „Изправи се! Мутри вън!” Мария Капон подкрепи идеята за намаляване на данъка от 10 на 9 процента. И в кръга на шегата даде много интересен коментар за магията на деветката. Тя винаги взема надмощие написа Капон.

Идеята за намаляване на данъка върху доходите от 10 на 9 процента, разви Николай Василев на първия брифинг на „Има такъв народ”. Той бе предложен от ИТН за премиер и оттеглен заради атаките срещу него. Лансирайки идеята си за намаляване на данъците, Василев заяви, че 9 е магическо число и увери, че намаляването на десятъка ще повиши приходите в хазната, защото ще стимулира много фирми да излязат на светло.

Ето какво на написа Мария Капон във фейсбук:

Малко разсъждения за 9, че чух токущо..., че е магическо число за фискална политика.?

?Когато умножите, което и да било число с 9 и след това съберете цифрите от получилото се число, винаги резултатът е 9. Например 6 x 9 = 54, намалете 54 до една цифра, като ги съберете: 5 + 4 = 9. По същия начин 8 x 9 = 72 и 7 + 2 = 9. Или 23 x 9 = 207, 2 + 0 + 7 = 9, и т.н. Няма нищо случайно в тази особеност.

?Опитайте. Всяко число (независимо колко голямо), умножено по 9, дава резултат, чийто сбор винаги е равен на 9. 9 просто винаги взема надмощие. Всяко число, което първоначално е било увеличено с коефициент 9, губи своята собствена идентичност и вместо това поема характеристиките на 9. Не съществува друго такова число.

А иначе, с две ръце съм за намаление на данъка от 10 на 9 %⏰⏰⏰

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай