Вторник,

Защо кабинетът попадна в перфектната буря? Говори Кирил Петков

От: Стандарт -
956
Защо кабинетът попадна в перфектната буря? Говори Кирил Петков
A
A
A

„Европа е във война. За съжаление войната дойде обратно на нашия континент, война, която сме очаквали, че ще бъде само част от историята. Война означава 636 цивилни убити, означава 46 убити деца, между 6000 и 8000 украински воении и 11 000 руски момчета. Дори в България влизат 70 000 бегълци от войната. До този момент се говори за енергийната, газова криза, това също са измерения на войната. Това не са отделни кризи“, каза той.

Газовата криза е измерение на войната и плод на една добре планирана стратегия. Нашето младо правителство попадна именно в перфектната буря, подчерта той.

"За съжаление Путин е имал добра стратегия доста по-рано. Купувайки газовите хранилища в Германия, той източва нивата на газа в Западна Европа до много ниски нива. "Газпром" контролира германските газохранилища и контролира общата цена в Европа", заяви премиерът.

Това, което се случва в България, се случва във всяка една от останалите страни членки на ЕС, категоричен е Петков. Когато икономиката ни е натегната заради добро стратегическо паниране от страна на Русия, ние трябва да кажем кои са нашите ценности."Единият вариант е да се крием в тревата и да кажем: "дано тази буря мине покрай нас". Другият вариант е да кажем: "Не - омръзна ни България да не може да решава собствената си съдба и да няма глас, винаги Великите сили да решават нещо за нас". Ние имаме собствен глас", каза Кирил Петков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички