Защо Борисов кацна на Военновъздушна база "Андрюс"

И папа Франциск кацна там, бурята от измишльотини за делегацията в САЩ е обидна, обяви Борислав Цеков

Защо Борисов кацна на Военновъздушна база "Андрюс" | StandartNews.com
  • И папа Франциск кацна там, бурята от измишльотини за делегацията в САЩ е обидна, обяви Борислав Цеков

Всичко може, ама цялата тази буря от измишльотини по адрес на пристигането на българската делегация във Вашингтон, е доста глупава и обижда държавата ни. Това написа във фейсбук Борислав Цеков, основател на Института за модерна политика. И допълни: „Не е особен белег на опозиционност и критика към правителството да се дърдорят нелепости, че били кацнали на "селскостопанско летище", че никой не ги посрещнал и пр." Затова Цеков заяви, че като човек, който познава Америка и знае как се организират държавни посещения ще даде пояснения по темата.

ВИЖ ОЩЕ: 21 топовни салюта за Борисов в Арлингтън (СНИМКИ)

Ето какво гласи постът му:

Всичко може, ама цялата тази буря от измишльотини по адрес на пристигането на българската делегация във Вашингтон, е доста глупава и обижда държавата ни. Не е особен белег на опозиционност и критика към правителството да се дърдорят нелепости, че били кацнали на "селскостопанско летище", че никой не ги посрещнал и пр. Затова си позволявам да дам някои пояснения, като човек, който познава Америка и знае как се организират държавни посещения там:

ВИЖ ОЩЕ: Борисов се среща с Тръмп в 21 ч. българско време
1. Нашата делегация /оставям настрана небрежния, казано вежливо, начин, по който изглеждат министрите Дончев и Каракачанов!/ кацна на летището на Военновъздушна база "Андрюс". Дори и без да се знае тази инфомация, всеки, който познава района, би разпознал това военно летище дори само от видеозаписа, който шества из ФБ, особено при положение, че в един кадър има и синята емблема на летището.
2. Обичайна практика е там да кацат чужди делегации в случаите, когато не пътуват с гражданските авиолинии, а със собствен правителствен самолет, с какъвто пристига българската делегация. И папа Франциск при последното си посещение кацна на база "Андрюс", и много други държавни и правителствени ръководители. Пак казвам, това зависи главно от обстоятелството дали пристигат с граждански авиолинии /тогава обичайно кацат на летище "Дълес"/, или са с правителствен самолет.
3. Що се отнася до посрещането, то е също по обичайния протокол на Белия дом - чужди премиери се посрещат на самото летище от някой зам.министър и командващия на въздушната база /когато се каца там/, а официалното посрещане се прави в Белия дом.
Въобще, нека се отнасяме по-сериозно към такива теми. Важното е дали и какви резултати за България ще има тази визита и дали българската делегация ще демонстрира капацитет и компетентност да постигне нещо повече от едно рутинно посещение с рутинни теми от двустранните отношения. Предстои да видим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай