21 топовни салюта за Борисов в Арлингтън (СНИМКИ)

Премиерът положи венец на един от най-знаковите паметници в САЩ

21 топовни салюта за Борисов в Арлингтън (СНИМКИ) | StandartNews.com

21 топовни салюта посрещнаха посрещнат премиера Бойко Борисов и водената от него делегация в Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“, щата Вирджиния. Под звуците на химните на България и САЩ Борисов поднесе венец на Мемориала.

Това е един от най-знаковите паметници на САЩ, където са положени останките на неизвестни американски войници от Първата и Втората световна война, както и от Корейската война.

Церемонията с топовните салюти е чест, която се оказва само на държавни и правителствени ръководители. В тържествената част на събитието участваха близо 400 войници от всички подразделения на американските въоръжени сили.

 „Тук, на това място, човек най-много се сеща за това, колко е ценен мирът“, отбеляза премиерът Борисов. След това министър-председателят и делегацията разгледаха комплекса. Българският премиер подари на музея на Националния гробищен парк кортик с образа на Св. Георги.

Войници от 3-ти американски пехотен полк („Старата гвардия“) пазят денонощно Мемориала (гробница) и извършват официален ритуал за „смяна на караула“ на всеки час. Паметниците, мемориалите и дървета са посветени в памет на личности - астронавти, медицински сестри, свещеници, военни кореспонденти и неизвестни войни, както и на значими събития от историята на американския народ.

"Поднесох венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Това е един от най-знаковите паметници на САЩ, където са положени останките на американски войници от Първата и Втората световна война, както и от Корейската война. Гробищният парк „Арлингтън“ е национално светилище за всички онези, които са дали живота си за американската нация по време на война и се намира под юрисдикцията на Департамента по отбрана на САЩ. Благодаря на домакините за церемонията, в която участваха близо 400 войници от всички подразделения на американските въоръжени сили. Българската делегация беше посрещната с 21 топовни салюта", написа Борисов в профила си във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай