Зарков: Нинова може да е в силата си, но БСП не е

Ако стана лидер на БСП, ще възстановя диалога, каза политикъ

Зарков: Нинова може да е в силата си, но БСП не е | StandartNews.com

„Смятам, че имам реални шансове да стана председател на БСП”. Това каза депутатът от партията Крум Зарков, който вече обяви, че ще се включи в битката за лидерския пост в столетницата. Той посочи, че ако получи доверието на съпартийците си и оглави БСП, ще приключи с изключванията и остракирането и ще възстанови диалога.

„Тази събота имаше важно съвещание на младежите в БСП, където беше заявена волята за промяна. Корнелия Нинова може да е в силата си, но БСП - не е. Това се осъзнава от всеки член и симпатизант. Постигането на катастрофалните резултати и спиралата, която ни води надолу. Мисля, че всички разбират тежката ситуация, в която се намира партията. Това, че сме във властта е добре, но само по себе си това няма да реши въпросите на БСП”, обясни той.

На въпрос дали би оттеглил Нинова като министър, след като получи лидерския пост в БСП, Зарков посочи: „Аз съм подкрепил с гласуването си в Национален съвет нейното отиване в правителството, както и участието на БСП във властта. Сигурен съм, че тя ще  покаже като много опитен политик и с много опит във властта, че може да се справи”, обяви политикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай