Заради прекъсването на кампанията си: Цецка Цачева с рекордни срещи

Заради прекъсването на кампанията си: Цецка Цачева с рекордни срещи | StandartNews.com

Рекордни по брой срещи с гражданите ще направи кандидат-президентската двойка Цецка Цачева - Пламен Манушев. Причината е, че заради важните закони в парламента, г-жа Цачева ще прекъсва от време на време кампанията си. Тя ще се връща в пленарна зала като депутат, за да участва във важните за страната ни дебати, научи "Стандарт". След това обаче няма да пропусне нито едно място, предвидено в програмата й за среща с гражданите.

"Най-важната част от кампанията, която водим, са срещите с гражданите на България. За нас е от най-голямо значение да се изправим пред вас с чисто сърце и открито лице, защото вярваме, че можем да ви бъдем полезни чрез прекия си контакт с вас". Това заяви кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с жители на Нови пазар. В неделя тя и шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов обявиха, че ще спрат кампанията на кандидата си за определено време, тъй като Цачева има по-важна мисия. „Ние с вицеадмирал Пламен Манушев тръгваме с научените уроци от българския парламент. Няма училище, в което да научиш как функционират институциите – с нашия опит ние имаме самочувствието, че сме най-подготвената президентска двойка", каза Цачева. Според думите й президентът трябва да обединява нацията, без да изключва различията. „Приоритетите, които стоят пред нас, са сигурност и стабилност за всеки българин в държавата или извън нея. Справедливостта се изразява в работеща съдебна система и спазване на Конституцията. Ние ще настояваме и занапред, както сме го правили и в досегашната си дейност, за независим съд и прокуратура. Ще работим за издигане на авторитета на държавните институции", подчерта Цачева. Кандидатът на ГЕРБ за президент заяви, че трябва да бъде съхранена стабилността в България, за да продължи страната ни да се развива като истинска европейска държава.

Според вицеадмирал Пламен Манушев Цецка Цачева е най-впечатляващият председател в историята на българския парламент. По думите му, тя се е справила блестящо със задълженията си в Народното събрание и по този начин е доказала, че има качествата да обедини нацията. „Народът ни трябва да запази своя европейски път на развитие. Чрез многобройните си посещения в чужди държави и институции, чрез проведените работни срещи с ръководители на партии и парламенти в Европа и в света, Цецка Цачева има всички качества да бъде първата жена президент на България. Тя успява да убеди всеки да работи за интересите на България, чрез своята уравновесеност и познания", подчерта Манушев. Кандидатите на ПП ГЕРБ за президент и вицепрезидент се срещнаха с работници в предприятие в Шумен. "За да има подготвени кадри като вас, трябва да продължим да работим за провеждането на реформата в образователната система, каза Цачева. По думите й, значителна крачка в посока подобряването на образователната система е приетият закон, който въвежда дуалната система на обучение. Тя обясни, че тази промяна в законодателството позволява да се учи и да се практикува избраната професия едновременно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай