Заради Шенген. Румъния издаде голяма новина за нас!

С какво е свързана тя

Заради Шенген. Румъния издаде голяма новина за нас! | StandartNews.com

Може ли да настъпи решителна промяна за влизането ни в Шенген?

Правителствени източници в Румъния очакват Холандия повече да не се противопоставя на присъединяването на България към Шенгенското пространство, видя "Фокус"

Канцлерът на Австрия Карл Нехамер е изпратил писмо до премиера Марсел Чолаку на рождения му ден като жест, който министър-председателят от Букурещ тълкува като "размразяване" на отношенията. Премиерът Чолаку му благодари за жеста, пише Digi24. Наскоро той беше повече от остър с австрийския канцлер и коментатори споделят, че това очевидно е дало търсения ефект.

Писмото на австрийския канцлер идва в момент, когато Румъния се опитва да убеди Австрия да се откаже от ветото си върху Шенген. Правителствени източници твърдят, че това е "партия на шах", от която до голяма степен зависи дали Холандия (Нидерландия) ще се откаже от отказа си да приеме България в Шенген. 

Наскоро холандска делегация беше в съседната страна, за да види напредъка на България, разказва медията. Сигналите ще бъдат положителни, твърдят от Букурещ, които очакват Холандия повече да не се противопоставя на присъединяването на България в Шенгенското пространство. 

"Тогава е шахът в Австрия", казват цитираните източници. Решение за присъединяването на двете страни към Шенген може да бъде взето на извънреден Съвет по правосъдие и вътрешни работи в края на декември, след като Румъния поиска оттеглянето на темата от дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 4-5 декември.

Достъпът до Шенген ще се осъществява постепенно, първо по въздух и от март 2024г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Надя Драганчева от Тутракан
преди 2 месеца

Турся си богат млад любовник до 55 годишен.Аз съм Надя Николова Драганчева на 71 годуни от град Тутракан,ул.Панайот Хитов 5.

Откажи
Wolf
преди 2 месеца

ПРАВИШ ЛИ ХУБАВИ СВИРКИ С ГЪЛТАНЕ ?

Откажи
Тони
преди 2 месеца

Когато държавата се ръководи от политик,с панталони а не от гей има напредък

Откажи
bekka
преди 2 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи