Заради газа! Борисов проговори за ролята на България на Балканите

А беше време, когато правихме политики на добросъседство, каза лидерът на ГЕРБ

Заради газа! Борисов проговори за ролята на България на Балканите | StandartNews.com

Бойко Борисов проговори за ролята на България на Балканите. Но коментарите му за реакцията на Сърбия и Унгария след транзитната такса за пренос на газ през територията му бяха предпазливи. 

"Това, което става в света, е ужасно. Събитията в Близкия Изток, гигантското противопоставяне на колоси в света, убиването на цивилни граждани и от двете страни - ние сме заявили подкрепа на Израел заради вероломното нападение, но и трябва да се отнасяме човешки към цивилното население, каквото и да е то. Руски самолети с "Кинжал"-и патрулират над Черно море. А беше време, когато правихме политики на добросъседство, на етническа толерантност. За тази политика сме били упреквани, но с времето ще видите, че е било правилно. Виждам и реакциите на Виктор Орбан, на президента на Сърбия. С всички на Балканите сме водили ежедневен диалог. Ежедневен!", заяви Борисов пред препълнена с членове и симпатизанти на ГЕРБ зала в Смолян. Заедно с него бе и проф. Николай Овчаров.

"На мен ми е криво, че от водеща сила на Балканите, когато където и да отидех, и видеха флага на България, ръкопляскаха хората... През Босна и Херцеговина до Сръбска Крайна моят екскорт с българския флаг беше сигурен - България носеше просперитет и неслучайно всички балкански държави ме наградиха с най-високите си отличия. Всичко това към днешна дата оставям на политолози и социолози да го коментират", допълни Борисов.


Борисов припомни и инвестициите и сумите, вложени в пътното строителство в Смолянско. И попита: "Господин Сабрутев да попитам - защо нищо не направихте? Това са три години! Всичко щеше да бъде приключено - както пътят за Девин, Лъки, Доспат, Кръстова гора... Излизат и като някои професори, дошли от чужда държава, започват да ни поучават".

Борисов допълни, че пътят Рудозем - Гърция е бил направен по времето на управлението на ГЕРБ: "Като съобщят - идва гръцкият премиер, сериозен приятел ми е, но ние си направихме нашето, а ангажиментът на гръцката страна си стои. Но това се прави на среща премиер-премиер. И ми е много интересно премиерът Денков във Варна на срещата дали го е обещал това нещо... "

"Сега 3% дефицит е лошо! В Чепеларе се запознах с балдъзата на Атанас Славов, правосъдния министър. И я помолих, снимахме се и я помолих - пиши му - от балдъзата - от където е жената, от там е и родата. Той е добър министър, не мога да си изкривя душата. Цялата тая правосъдна реформа я движим и всички имат заслуги, и трите партии", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай