Започваха консултациите между ИТН и БСП

От страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Виктория Василева

Започваха консултациите между ИТН и БСП | StandartNews.com

Започна срещата между "Има такъв народ" и БСП. Тя е част от поредицата консултации на "Има такъв народ" с парламентарно представените сили, провежда се в зала "Запад" на Народното събрание.

След като по-рано днес разговаря с представители на "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Има такъв народ" започна консултации за съставяне на редовно правителство и с БСП.

Вчера от партията на Слави Трифонов първо се срещнаха с лидерите на "Демократична България", а утре им предстои и с тези на ДПС. Както вече обявиха, от формацията няма да разговарят само с ГЕРБ, които днес определиха като "най-голямото зло за демокрацията" в България. Така те отвърнаха и на критиките, че ще обсъдят бъдещия кабинет с БСП и ДПС. Отново обаче декларираха, че искат да държат ДПС далеч от властта.

От страна на ИТН в консултациите с левицата участват Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Виктория Василева. А контактната група на социалистите е водена от Корнелия Нинова.

"Позволете първо да благодаря, че се отзовахте на нашата покана и да изразя задоволство за желанието на двете страни да започне диалог, нещо, за което всички апелират. ИТН осъзнава своята огромна отговорност за съставяне на следващо правителство, с оглед на гласовете, които избирателите ни дадоха. Нашето желание е да говорим за политики и приоритети и се надяваме, че всички партии ще надмогнат тясно партийните си интереси", заяви Василева.

"Знаете нашата позиция, че е много важно да има редовен кабинет", заяви тя.

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай