Заплаха за кабинета! Заканата на БСП

Заради гласуването на оръжие за Украйна

Заплаха за кабинета! Заканата на БСП | StandartNews.com

"Относно оръжията за Украйна ние сме заявили ясно нашата позиция. Ние искаме мир в Украйна. Въоръжаването, на която и да е страна от България, за нас означава влизане в този конфликт. Това не е извиване на ръцете.

Това е съобразяване и с голяма част от мнението на обществото в България. Ако Народното събрание го гласува, ние излизаме от коалицията", заяви депутатът от БСП Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му в РСМ искат да стане част от голямото европейско семейство, но при условие, че бъде защитен българският интерес.

"Те следва да изпълнят множество неща. Едно, от което е вписването на българите в македонската конституция, за да могат да се гарантират техните права", допълни Попов.

"Ние готвим своите предложения за актуализацията на бюджета. В началото месеца влезе новият бюджет в сила, като от него 20 млрд. лв. са за социални разходи. Сега по актуализацията предлагаме намаляване на ДДС на контролираните стоки. Това е практика в много европейски държави, особено в тежката ситуация, в която се намираме. Другото е нов начин на облагане на свръхпечалбите на частните и държавните енергодружества", изтъкна депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че това правителство с тези промени, които е приело, и с този бюджет е успяло да изведе България през тежките зимни месеци.

"Трудно е, защото има световна криза в момента. Правим всичко възможно да бъдат да облекчени българските граждани", посочи гостът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай