Петък,

Записи и снимки на Борисов: Камъни вместо футбол

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
328
Записи и снимки на Борисов: Камъни вместо футбол
A
A
A

Някои така си представят правенето на политика – със записи и снимки. И друг път съм казвал колко опасно е да се прави политика с неполитически средства. Би трябвало да се състезаваме на идеи, предложения, компетентности, каза в интервю за бТВ  вицепремиерът Томислав Дончев по повод последните атаки срещу правителството и в частност срещу министър-председателя Бойко Борисов.

Той оприличи ситуацията на футболен мач, в който вместо да се гони топката играчите се замерят с камъни.

Премиерът на страната да е системно записван и сниман никак не ми изглежда редно, макар че нямам представа и до колко автентични са записите, допълни Дончев.

,,Има конкретни подозрения, но няма да ги артикулираме в пространството. Съществен въпрос е кой има интерес? Кой е този боец за справедливост и прозрачност? Нека да излезе и да се покаже, но едва ли ще го направи. Разбира се, може да е всеки – от човек от охраната до съпартиец. За жалост всички тези снимки показват скверните технологии, с които се прави политика в България, но у нас това вече е утвърден жанр'', коментира още вицепремиерът.

Томислав Дончев подчерта, че ни най-малко не се притеснява от политическата заявка на Цветан Цветанов да направи собствена партия и да се яви на парламентарните избори догодина.

Всеки е свободен да прави партия. Напълно възможно е да открадне част от избирателите на ГЕРБ, но едва ли ще се стигне до роене, просто защото ГЕРБ е достатъчно силна и здрава партия, посочи той и опроверга твърдението на бившия заместник-председател на партията, че премиерът Борисов е изгубил връзка с действителността.

,,Това е несериозно. Премиерът контактува с много и всякакви различни хора'', отбеляза Дончев и допълни, че ГЕРБ в никакъв случай не върви хаотично надолу, каквото виждане има Цветанов.

Да твърдиш, че управлението е зависимо от чужда държава е много сериозно обвинение, за което трябва да имаш доказателства, каза още вицепремиерът и уточни, че всички енергийни проекти са от безспорна полза за България, наблягайки най-вече на Балкански поток и интерконектора с Гърция.

Относно намаляването на ДДС на 9% Дончев поясни, че това е мярка в защита на бизнеса, а не в защита на потребителите. По думите му след около половин година ще се види какъв ще е ефектът от нея.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички