Зам.-кмет дава заплатата си да разбере кой кърти новите плочи

Зам.-кмет дава заплатата си да разбере кой кърти новите плочи | StandartNews.com

Три видеоклипа за нагли кражби посред бял ден взривиха ФБ

Заместник-кметът на Варна Христо Иванов, който отговаря за строителството и инфраструктурата в града обяви, че дава заплатата си срещу информация за наглите крадци на нови плочи по централен булевард. Три видеоклипа запечатали дръзкото къртене и задигане на плочите посред бял ден след пресния ремонт на тротоара на булевард „Хр.Ботев „ буквално взриви Фейсбук. Снимките на будна варненка са запечатали как мъж на средна възраст, надянал работни ръкавици, краде новите плочи по време на обедната почивка на бригадата, която ги поставя, и товари плячката си в багажника на колата.Задигнати са около 25, смята зам.-кметът Христо Иванов.

Почти на същото място са вилнели и други крадци. На втория видеозапис има мъж да кърти с кирка, а на третия-няколко души товарят плочи в камионетка.Давам по 300 лева за всеки от трите случая, за да разберем кой се гаври с усилията на община Варна да подобри облика на града и живота на хората в него, казва Иванов, който на месец взема около 1200 лева заплата. Той припомни, че в края на февруари започна мащабния ремонт на бул."Христо Ботев". Първата рехабилитация, която се извършва включва полагането на 6 км бордюри и изграждането на около 10 000 кв.м тротоари. Финансирането на целия ремонт е в размер на близо 3 милиона лева от местната хазна и от джоба на варненци, заради което и грамнаха социалните мрежи.

Веднага е подаден сигнал в полицията , общината ще засили охраната на обектите, които се ремонтират, увери зам.-кметът по реда и сигурността Тодор Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай