Четвъртък,

Зам.-министър обвини прокуратурата за Капитан Андреево

От: Редактори, кадър БНТ -
998
Зам.-министър обвини прокуратурата за Капитан Андреево
A
A
A

Пълно безхаберие на прокуратурата продължава да пречи на нормалното функциониране на граничния пункт "Капитан Андреево", оплаква се властта. От месеци вече покрай неволите на пункта тече сблъсък между Българската агенция по безопасност на храните и частна фирма, като заплахи бяха отправени към заместник земеделския министър Иван Христанов, съответно на него му бе назначена охрана.

Възпрепятствени сме да ползваме помещенията си, сградата за обработка на храни за нечовешка консумация е напълно блокирана. Частната фирма има срок от 14 дни да освободят помещенията, в противен случай ще има принудително извеждане с помощта на полицията, предупреди Христанов в интервю за БНТ.

По думите му има пълно безразличие от прокуратурата по темата. Не съм спокоен в никакъв случай, но това няма да ни спре. Няма да се притесняваме от това, че някой смята държавата за своя бащиния.

Христанов каза, че договорът е нищожен, съдът трябва да потвърди или отхвърли тази теза. Наемът през последните години е бил 4000-5000 лв. на месец, без поемане на режийните разходи, от тази година наемът е увеличен до 10 000 лв. на месец, като отделно да поети и битовите разходи. Това са жълти стотинки, пари, които се правят за няколко часа, зави Христанов.

В резултат на анализи откриваме огромни разлики, между това, което БАБХ връща като храни заради високи нива на пестициди и върнатите храни в предишни периоди. Разликите са между 3 и 10 пъти, каза Христанов.

Няма как това да е ставало без политически чадър, важно е да разберем как 10 години могат да се случват такива неща на границата, каза заместник-министърът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички