Законът за КПКОНПИ влиза в правната комисия

Предлага се и създаването на нова фигура в антикорупционната комисия - разследващи инспектори.

Законът за КПКОНПИ влиза в правната комисия | StandartNews.com

Законът за КПКОНПИ влезе в правната комисия в парламента на първо четене. Това се случи след шест провалени заседания досега. Дебатите в ресорната комисия започнаха със спорове около дневния ред и продължават и в този час. От ГЕРБ поискаха да вкарат за гласуване промени в Изборния кодекс, свързани с връщането на хартиените бюлетини. 

Очакванията са гласуването на новото антикорупционно законодателство да даде първи сигнали за бъдещето на 47-ото Народно събрание. От "Има такъв народ" заявиха, че ще подкрепят предложенията, внесени от "Продължаваме промяната".

Те предвиждат създаването на две различни комисии. Едната ще се занимава с противодействие на корупцията и установяване на конфликт на интереси.

А другата - с отнемането на незаконно придобито имущество. Предлага се и създаването на нова фигура в антикорупционната комисия - разследващи инспектори.

"Идеята за новата комисия за противодействие на корупцията се подкрепя от колегите ми. И аз, и ИТН неведнъж сме казвали: Противодействието на корупцията е приоритет на всички, но борбата с корупцията не е по силите само на една партия, било тя и с най-голямата парламентарна група. Подкрепяме правилата за избор на председател на КПКОНПИ и действително кандидатурата на Рашков, цитирам израза от сутринта "е на масата". Тоест на обсъждане и предстои да се говори по тази тема. Не съм присъствал на разговорите днес с колегите от БСП. Доколкото разбрах там нито персонални кандидатури за Министерския съвет, нито други персонални кандидатури са били обсъждани", заяви Андрей Михайлов, депутат от ПГ на "Има такъв народ".

По информация на БНТ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай