Заклеймяват депутати с обяви във вестници

Пускат писма до кварталните организации, че бягат от парламента

Заклеймяват депутати с обяви във вестници | StandartNews.com

София. Официални писма от централата на БСП до партийните организации ще посочват поименно червените депутати, които закъсняват за работа и провалят кворума на Народното събрание. Това съобщиха за "Стандарт" високопоставени източници от "Позитано" 20.

И предоставиха работния вариант на депешите до редовите членове на партията:

"Уважаеми другарки и другари, ръководството на парламентарната група на Коалиция за България счита за редно да ви информира, че избраният от вас депутат системно закъснява за началото на пленарния ден и с това саботира кворума на парламента".

Всички депутати вече са били предупредени, че ще лъснат на стената на позора пред избирателите си на инфарктно заседание на парламентарната група. Идеята да се спрат международните командировки не издържала, тъй като не звучало сериозно като аргумент пред чуждестранните партньори да се поддържа бройката в парламента. А с наближаващите евроизбори изглеждало абсурдно членове на Изпълнителното бюро и самият соцлидер Сергей Станишев да не участват в работните срещи по линия на ПЕС.

Нямало как и да се вдигат повече глобите за неизвинени отсъствия и закъснения, заложени във вътрешния правилник, от по 100 лева за ден. А и практиката от последните 3 мандата сочи, че паричните санкции не се изпълняват. Най-възпитаваща мярка, особено за новите депутати, щяла да бъде точно порицанието пред избирателите и актива. Срещу писмата до първичните партийни организации обаче скочили част от избраниците.

"До коя организация ще напишете срещу депутатите от гражданската квота или тези от партиите - коалиционни партньори", репликирали веднага депутати с партиен билет. Има вариант при поредица от нарушения да се публикуват и кратки карета в местната преса. От апарата на БСП предупредиха, че санкциите с публичната критика започват от следващата седмица. Имената на поспаланковците ще бъдат обобщени и в доклад за работата на парламентарната група до националния съвет на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай