Заклеха се 8 нови депутати в Народното събрание

Заклеха се 8 нови депутати в Народното събрание | StandartNews.com

София. Осем нови депутати положиха клетва в Народното събрание. Те заемат местата на народни избраници, които стават министри, включително и на премиера Пламен Орешарски.

Жара Пенева-Георгиева заема мястото на Драгомир Стойнев, който е министър на икономиката и енергетиката. Пенева е на 38 години. Родена е в Стара Загора. Завършила е маркетинг и реклама, магистър е по банков мениджмънт.

Методи Костадинов става депутат вместо новия здравен министър Таня Андреева. Костадинов е на 64 години. Роден е в Коларово. Агроном е по образование.

Хами Хамиев замества социалния министър Хасан Адемов.

Калин Милчев става народен представител на мястото на финансовия министър Петър Чобанов. Милчев е на 34 години. Роден е в Пловдив. По образование е строителен инженер.

Евдокия Асенова заема банката на военния министър Ангел Найденов. Асенова е на 41 години. Родена е в Радомир. Образованието й е в сферата на началната педагогика и публичната администрация.

Сергей Кичиков става депутат на мястото на Искра Михайлова - министър на околната среда и водите.

Георги Борисов замества Анелия Клисарова, която става министър на образованието. Борисов е на 46. Роден е в Димитроврад. Магистър е по публична администрация и стопанисване на горите.

Георги Андреев ще бъде народен преставител на мястото на министър-председателя Пламен Орешарски. Андреев е на 46 години. Роден е в село Ветрино. Икономист е по образование. Бивш кмет на община Ветрино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай