За какво преговарят ПП и партиите и каква грешка видя Асен Василев

Правителство и парламент трябва да има поне до края на годината, каза депутатът от БСП Филип Попов

За какво преговарят ПП и партиите и каква грешка видя Асен Василев | StandartNews.com

Как преминават преговорите между ПП и партиите, които са повикани на разговор?

Съставът на кабинета ще бъде обсъден между коалиционните партньори, но е важно кабинетът да продължи да работи. Имена не са обсъждани, а основните теми, които бяха обсъждани са по политики. Оптимист съм, че ще има ново правителство. Това заяви депутатът от БСП Филип Попов пред БНТ. 

Правителство и парламент трябва да има поне до края на годината. Ние се надяваме, че ще се намери мнозинство в парламента, което да е отговорно пред българските граждани, изтъкна Попов. 

 За БСП важни са политиките - самите политики са едни войници без оръжие, каза Попов.  Той обясни, че политиките, които обединяват коалицията, са социалните мерки, съдебната реформа, икономиката, енергетиката, реформата в КПКОНПИ.

Филип Попов е скептичен за един следващ парламент, в който също няма да може да бъде съставено правителство и ще бъде фрагментарен. Трябва да се подобри комуникацията между коалиционните партньори, настоява Филип Попов. 

БСП никога не се е месила в работата на друга партия и структура. Предварително не е имало разговори, никакъв натиск, но е имал условие - Кирил Петков да не е кандидат за министър-председател. 

Попов уточни, че няма други червени линии между коалиционните партньори. Една от грешките, които Асен Василев отчита като грешка, е нарушената комуникация, каза Филип Попов и добави, че в кабинета нямало конкретна и ясна програма. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай