За 4 години Русе се преобрази

Дунавската перла блести обновена

За 4 години Русе се преобрази | StandartNews.com

Русе изцяло се промени. Дунавската перла блести ремонтирана и обновена. 4 световни компании влязоха в града, общината осигури 1 млн. лв. подкрепа за сдруженията на собствениците, за да кандидатстват за саниране на жилищните сгради. Ето какво още отчита кметът Пенчо Милков, кандидат за нов мандат:

 

1. Градска среда

Ремонтирахме паркингите, алеите и подстъпите на повече от 90 жилищни блока и кооперации. Подменихме с нови LED лампи осветлението по десетки улици.

2. Строителство

Завършихме започнатите инфраструктурни проекти с еврофинансиране и обновихме алеите и осветление в Парка на младежта, Парка на възрожденците, градинката зад пл. Дунав, Лесопарка и други любими места на русенци

3. Екология

Строим третата в България инсталация за третиране на биоразградими отпадъци. Закупихме нови многофункционални машини за поддържане на чистотата, регистрирахме общински сондажни кладенци и осигурихме 5 общински станции за измерване качеството на въздуха

4. Обществен ред и сигурност

Увеличихме обхвата на видеонаблюдението и възстановихме Общинската полиция. Разполагаме с 1100 общински видеокамери, изпълнихме почиствания и продълбочавания на деретата в малките населени места.

5. Социални дейности

Предлагаме 49 социални услуги за близо 5 хиляди души от уязвими групи. Стартирахме 4 нови услуги и получихме национална награда за работата си.  Подкрепихме близо над 400 семейства за второ дете и почти 100 души с еднократна помощ за неотложни здравни, образователни или социални нужди.

6. Икономическо развитие

Привлякохме в  Русе 4 световни компании. Обновихме инвестиционния профил на Общината и създадохме Обществен съвет по икономическите въпроси към кмета. Започнахме официално сътрудничество с ръководството на най-успешната система от индустриални зони в Южна България, които инвестират в Русе за следващия си голям проект.

7. Образование, култура и изкуство

Осигурихме безплатно обучение по лего роботика и софтуерно кодиране за 2500 деца от детските градини и основните училища. Подкрепихме повече от 100 културни събития и проекти, спомогнахме за издаването на краеведски книги за родния Русе.

8. Спорт

Подкрепихме 66 спортни клуба и наградихме десетки спортисти. Бяхме домакини на 42 държавни и международни първенства, както и на Световната купа по кану-каяк маратон, за която обновихме напълно Гребната база в Николово.

9. Стратегическо планиране

Изготвихме най-важния стратегически документ за следващите 7 години с участието на стотици русенци. Осигурихме 1 млн. лв. подкрепа за сдруженията на собствениците, за да кандидатстват за саниране на жилищните сгради. Депозирахме и сме пред подписване на 10 проекта за 95 млн. лв. външно финансиране. 

10. Транспорт

Осигурихме 86 превозни средства за общинския градски транспорт. Започнахме поетапното обслужване и на частните линии. Възстановихме електронните табла по спирките. 

11. Туризъм

Увеличихме средствата по програма Туризъм и реализирахме десетки атрактивни събития. Създадохме Фестивала на тортата Гараш, привличащ гости от цялата страна. Използвахме нови и нестандартни начини за реклама на Русе и региона и заснехме нови туристически филми.

12. Здравеопазване

Значително подобрихме материалната база в яслите. Увеличихме средствата за програма „Асистирана репродукция“ и започнахме нови програми за безплатни прегледи на очите и зъбките на децата. Въведохме еднакво меню във всички ясли, ремонтирахме здравните служби в малките населени места и спечелихме проекти за разширението на две от болничните заведения в Русе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Дарина Генова
преди 6 месеца

Русе е страшно мръсен град, и този прахоляк дето се разнася навсякъде е много вреден за белите дробове, и не само! Живеем до такава голяма река, вода бол, а улиците не измити нито веднъж това лято?

Откажи
Dani
преди 6 месеца

Никога Русе не е бил толкова мръсен!!(Не че е виновен кмета) Вчера посетих парка на младежта и се запитах ____този кмет в детството си не ли виждал как изглеждаше парка!!! Сега ми се видя толкова ""тъжен ""неугледен и повяхнал!!!А преди беше красиво и през есента!!!! Няма никакви подобрения а на места града изглежда като след бомбардировка!!!! Между другото аз симпатизирах на този кмет!) Нищо ама нищо не е по добро освен че се застроява хаотично за сметка на зелените площи!!!! Това НЕ Е МОЯТ град от детството определено!!!!

Откажи