Юрист разкри лицемерието на Христо Иванов

Стоян Темелакиев е професионалист, каза Благородна Макева

Юрист разкри лицемерието на Христо Иванов | StandartNews.com

Юристът Благородна Макева разкри лицемерието на Христо Иванов. Тя коментира думите на съпредседателя на Демократична България, че в момента се отстранявали всички ръководни кадри, които не се ползвали с доверието на Делян Пеевски.

"Сега казваме, че това е чистка, но нека се върнем съвсем малко време назад и да видим как когато се напуска министерския пост се освобождават всички заместник- министри. Не само в едно министерство, а във всички. 

Предният път видяхме това. На практика министерствата бяха оставени без нито един заместник. Точно тази формация, която сега говори за чистка, на практика напускайки министерския съвет остави държавата без нито един заместник-министър. Според мен е малко лицемерно", каза тя в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Ако е имало някой от заместник-министрите в предишния формат, който разбира от МВР, това беше Стоян Темелакиев. Така че за мене беше форма на наказване на министъра за неговото неподчинение за някои неща. Сега от тези протоколи, които излязоха, се вижда, че не са отпускани пари на министерството, за да си поеме ангажименти, които има. И да притискаш, недавайки финансовите средства, които са необходими за функциониране на министерството, това означава, че като не е изпълнил Калин Стоянов каквото му се е искало, единственото, което могат да направят, е да махнат Темелакиев, който е на трудов договор с министър-председателя и той си решава кога да бъде там и кога не. Аз в избора, който е направен на заместници, освен един професионалист от кариерата какъвто е Темелакиев, виждам и друг - Тони Тодоров, който разбира от охранителна дейност", посочи Макева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Аника
преди 2 седмици

ние си го знаем що за стока е

Откажи