Йовчев: В МВР няма сигнал от Борисов за готвено покушение

Йовчев: В МВР няма сигнал от Борисов за готвено покушение | StandartNews.com

София. „Няма подаден сигнал от бившия министър-председател Бойко Борисов към МВР, в който да има информация за подготвяно покушение срещу него". Така министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев отговори на въпрос от народния представител Антон Кутев, който попита за заплахи за живота на Бойко Борисов.

„В МВР постъпват системно сигнали за лица, заемащи висши държавни длъжности, и се извършват проверки. В голямата си част сигналите са неточни или от ненадеждни източници. След извършена проверка се установи, че подобни сигнали са постъпвали в 6 областни дирекции", обясни Йовчев.

„България е правова държава, с работещи институции. В една правова държава, където има върховенство на закона, съм убеден, че своеволия, особено в такъв размер – човек да бъде задържан без основание, да бъде вкаран в ареста и спрямо него да бъде направено покушение – аз не вярвам да има. Вярвам, че България ще остане правова държава", каза от трибуната министърът.

Йовчев продължи, че не може да отговори защо се налага бившият министър-председател да има охрана. И продължи, че това е от компетентността на НСО, където взимат решения до каква степен е застрашено дадено лице, за да получи охрана.

Министър съобщи за шест получени сигнала за заплахи за живота на бившия премиер. Той уточни, че не са открили допълнителни факти и обстоятелства, които имат връзка с изявленията на Борисов през последния месец, в които той съобщи, че има заплахи за живота му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай