Йовчев: Работим без дарения и насилие

Йовчев: Работим без дарения и насилие | StandartNews.com

Намаляване на битовата престъпност и на разходите за издръжка на МВР за последната година отчете вътрешният министър Цветлин Йовчев. Той обясни, че са ограничени разходите за издръжка на ведомството и са прекратени порочните практики с даренията, търговската дейност и неправомерното използване на сила.

"В момента администрацията е намалена от 30 на 18%, като до края на юли тя трябва да стане 15 на сто", посочи министърът. За последната година МВР се е разделило и с 400 автомобила, които са обслужвали предимно административни нужди и така са спасени над 1,5 млн. лева. "Премина една изключително тежка година за нас, в която МВР беше подложено на изключителен безпрецедентен натиск", подчерта Йовчев. По думите му сред най-големите изпитания за ведомството са били протестите и натискът на нелегалните имигранти.

"Нека си спомним ситуацията, в която политически трябваше да работим, както и това, че в един кратък период от време трябваше да проведем реформи, които да гарантират устойчивата работа на МВР", посочи още министърът. Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров от своя страна обясни, че битовата престъпност е намаляла с 10%, разкриваемостта е 32% или 15 609 случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай