Йотова в Пловдив: Имаме нужда от вашата подкрепа

Йотова в Пловдив: Имаме нужда от вашата подкрепа | StandartNews.com

Само ние предлагаме решения и казваме истината, опонентите ни говорят с лозунги и общи приказки, изтъкна кандидатът за вицепрезидент

Опонентите ни тълкуват различно националната сигурност. Но говорят с лозунги, гръмки думи и общи приказки, особено по проблема с бежанската криза. Само ние казваме защо я има тази криза, кой я предизвика и какви са последствията за България. Това заяви на среща с обществеността в центъра на Пловдив Илияна Йотова, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП.

„Българските управляващи припяваха в общия хор вместо да отстояват националния интерес. Допуснаха пет месеца да няма движение по коренната промяна на Дъблинското споразумение, което в този си вид ощетява страната ни – със записаното в него задължение за задължителен прием на мигранти като първа страна и възможността да ни връщат тези хора, защото сме ги регистрирали. Не потърсихме съюз с други държави, чиито граници също са външни за ЕС като Италия, Гърция, Малта, Испания, Португалия, за да работим заедно за интересите си. Вместо това Европа ни остави сами да се оправяме и се затвори в Шенгенските си граници. Ние се превърнахме в изпълнители на чужда воля и територия за изграждане на бежански лагери", посочи тя.

Йотова бе категорично, че единствено тяхната кандидатпрезидентска двойка с ген. Радев залага на много срещи, в които да чуят проблемите на българските граждани и предложат своите решения. „Това е кампания сред, със и за хората. Те ни посрещат с енергия, желание и самочувствие. Имаме нужда от това, защото перспективите пред нашата държава не са добри", каза тя.

По-късно кандидатът за вицепрезидент посети Асеновград. Срещата с жителите на града се състоя в старото възрожденско училище „Свети Георги". То е издигнато малко преди Освобождението и е запазило уникалния възрожденски дух. Сега то е превърнато в музей на културата и просветата от края на 19-ти и началото на 20-ти век.

„Аз съм днес тук, в Асеновград, с вас, за да ви кажа - възрожденският дух, куражът, стремежът към мечтите за България са живи. Нашите будители са успели да съхранят българския род и държава. Ние трябва да успеем да я опазим от заплахите и от разпада", призова Илияна Йотова.

„Ние с генерал Радев не сме били министри, не сме участвали в интриги, политически конюнктури и задкулисия и затова днес имаме самочувствието да застанем пред вас честно и да ви кажем - ние сами не сме достатъчни. Имаме нужда от вашата подкрепа, воля и енергия, за да успеем", изтъкна кандидатът за вицепрезидент.

„Вашият глас за нас означава „да" за приоритетите на България - националната сигурност, демография, образование и здравеопазване. Вашият глас за нас означава „да" на пътя, по който ние ще стигнем до целта - силна, икономически развита държава, а не държава, която се храни от данъци и търговия. Вашето „да" означава подкрепа и за начина, по който ще успеем. Един силен президент, една силна президентска институция, единени с всички други институции в държавата и български граждани, за да намерим заедно онзи брод, с който ще изкараме България от тази трудна ситуация. За да стане всичко това, трябва заедно да тръгнем по дългия път на битката за доброто на България. Първото условие е спечелването на изборите на 6 ноември. Победа, скъпи приятели!", обърна се към множеството Илияна Йотова.

Вечерта кандидатът за вицепрезидент отново бе в Пловдив, за да се срещне с представители на Инициативния комитет и младежи. „Държавата трябва да си спазва ангажиментите, обратното означава, че няма държава", заяви тя. Повод за думите й стана информацията, че правителството не е превело на общината нито лев за реализацията на инициативата „Европейска столица на културата". Йотова изтъкна, че без държавна подкрепа градът трудно ще се справи, за да защити престижната титла. Според нея културните постижения на нацията заслужават специално отношение и властта няма право да ги пренебрегва. „През 2019 година Пловдив ще бъде културната столица на Европа и не мисля, че има българин, който да не се гордее от това", каза Илияна Йотова.

За час и половина в града под тепетата тя раздаде над 100 автографа и отдели време на гражданите с въпроси и проблеми. От разговорите й стана ясно, че тревогите на хората са свързани със здравната система и достъпа до качествено лечение, с ниските доходи и трудната реализация на младите в България, с нивото на образование и бюрократизирането на преподавателския процес в резултат на новия закон.

Илияна Йотова подкрепи подписката на младите социалисти за намаляване на ДДС за детските храни и стоки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай