Йотова: На митинга имаше хора без партийна принадлежност

Йотова: На митинга имаше хора без партийна принадлежност | StandartNews.com

София. Евродепутатът от БСП Илияна Йотова и депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева отказват да коментират колко е струвала цялостната организация на митингите, организирани от двете партии в събота в София и Пловдив.

Пред Нова телевизия те заявиха и че няма да участват в броене на протестиращите на митингите.

"Това беше митинг не само на две партии, а на много други хора, които дори нямаха никаква партийна принадлежност и дойдоха да подкрепят това правителство. Хората дойдоха с чисто сърце и душа. За мен и пет човека да се съберат на площада, ако посланието е достатъчно сериозно към нашето общество – това е достатъчно. Много по-важни са посланията, с които дойдоха хората. Нямаше нито едно послание, което да е „анти"", категорична бе Йотова.

„Хората усетиха, че не са сами, получиха самочувствие, защото по места те продължават да са заливани от една грандиозна манипулация, която върви от месеци насам, защото видяха, че има много хора, които подкрепят правителството", допълни евродепутатът.

Цачева попита Йотова къде са били младежките структури на БСП. „Това е най-голямата глупост, която изрекохте. Младежката организация на БСП е един от организаторите на протеста. Грижете си се за вашите млади хора", отговори Йотова.

На всеки партиен офис е имало съобщение желаещите, които искат да присъстват да се запишат", допълни тя.

Илияна Йотова заяви, че хората знаели къде отиват и се обърна към водещия Виктор Николаев да не обижда участвалите в протеста, твърдейки, че е имало „стоварени" хора, които не са знаели защо са били там.

„България в момента няма нужда от предсрочни избори. Кабинетът трябва да свърши много важни неща", заключи Илияна Йотова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай