Сряда,

Йотова смрази Скопие. Отряза им квитанцията

От: СТАНДАРТ -
3363
Йотова смрази Скопие. Отряза им квитанцията
A
A
A

Вицепрезидентът Илияна Йотова смрази Скопие. Днес Северна Македония направи какво ли не, за да попречи на българите да почетат паметта на Гоце Делчев. Дори токов удар на границата спря обработката на документи на влизащите в РСМ. Вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че ще пратим на комшиите генератори, за да нямат вече този проблем.

„Република Северна Македония сама блокира членството си в Европейския съюз", заяви и вицепрезидентът. Тя говори по време на 30-ото издание на Празника на виното в село Илинденци, съобщават от президентския пресцентър.

"България е непреклонна – докато не се изпълнят условията, заложени във френското предложение, няма да дадем зелена светлина за първата междуправителствена конференция, която ще отключи процеса на преговори. Той не може да започне, докато българите не бъдат записани в Конституцията на Северна Македония с ясна гаранция за спазване на човешките им права. Само тогава Република Северна Македония ще има място в ЕС", посочи Йотова.

Попитана за новото разпределение на депутатските мандати, вицепрезидентът отговори, че то показва колко обезлюдява България.

"Новото разпределение не трябва да бъде пореден повод за политическа конфронтация, а всички да се замислим за демографското състояние на страната. 22 месеца нестабилност в България не говорим за най-големия проблем – демографската криза. Не успяваме да върнем от чужбина активните българи, а скорошно проучване показва, че всеки четвърти би емигрирал. Това е страшна диагноза за държавата“, подчерта Йотова.

В село Илинденци, община Струмяни, вицепрезидентът беше гост на 30-ото издание на Празника на боговете на виното.

"Най-трудолюбивите хора живеят по поречието на река Струма, затова и тук се ражда най-хубавото грозде", обърна се Илияна Йотова към жителите и гостите на Илинденци. Тя пожела плодородна и здрава година, в която "заедно ще преминем през трудностите".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com