Йотова разкри ходовете на Радев. Новата цел

Да загърбим омразата и презрението, призова вицепрезидентът

Йотова разкри ходовете на Радев. Новата цел | StandartNews.com

Днешната ни голяма цел е да спрем обедняването, да може през следващите месеци да няма страдащи възрастни хора, да няма безработни родители, които едва свързват двата края, да няма деца, които не могат да отидат на училище, защото нямат средства. Това е най-важната ни задача в днешния ден. Това заяви във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в тържествата по повод Деня на независимостта на България.

Във връзка с обявената от руския президент Владимир Путин частична мобилизация Йотова заяви, че президентската институция много внимателно следи всякакъв вид информации. Президентът Радев ще прецени дали трябва да ес свика Съветът за национална сигурност.

Попитана дали трябва да има извънредно свикване на НС, Йотова каза, че служебният кабинет добре си върши работата.

"Както виждате, всички министерства са на бойна нога, има изявление и на нашия военен министър. Ако се наложи може да се свика и НС, но преди това трябва да бъдат изчерпани всички законови форми. В така ситуация един от най-лошите съветници е паниката" коментира Йотова.

"Да загърбим омразата и презрението, да не позволяваме не личните пристрастия да ни изсмукват”, заяви Йотова в словото си по повод 114 години независимост н аБългария. Най-важната задача е да няма страдащи хора, да няма безработни родители, да няма деца, които да не могат да отидат на училище, обяви тя.

"Бъдещето ни е в хората с достойнство, в просветените политици, за които най-важното е интереса на България", каза вицепрезидентът. Тя завърши словото си с призива: Да живее България! Да живее българският народ!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай