Четвъртък,

Йотова посочи дявол! Той съсипвал страната

От: Редактор -
2460
Йотова посочи дявол! Той съсипвал страната
A
A
A

Вицепрезидентът Илияна Йотова  направи интересно изказване за политическата ситуация у нас. 

Отдавна твърдим, че има "черни списъци", нашите колеги отричаха, но Пендаровски започна да признава, че такива списъци съществуват.

Това каза в интервю за БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.Тя определи като "унизителна ирония" думите на президента на РСМ, че "може и да пуснат някои евродепутати". Йотова припомни изказване от македонска страна, в което отношенията ни със съседната нам държава са сравнени с инвазията на Русия в Украйна.

"Далеч са от членството си в ЕС, но са държава-член на НАТО, по-полека с такива изказвания", предупреди вицепрезидентът.

Няма да дадем гласа си за преговори с РСМ, докато българите не бъдат записани като държавотворен народ в Конституцията на РСМ и правата им да се спазват, както на всички други граждани в тази страна", подчерта Илияна Йотова.

Според нея, "дяволът" в проектокабинета "Габриел" се крие в имената на министрите, които ще предложи. От това ще зависи и дали ще успее да получи необходимата парламентарна подкрепа.

Йотова смята, че ако съставянето на правителство зависи от отстраняването на главния прокурор, това е катастрофално заради принципа на разделение на трите власти. "Това е начало на изключитлено деструктивен процес", добави Йотова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com