Йордан Йорданов започва с ревизия

Йордан Йорданов започва с ревизия | StandartNews.com

Име, партия: Йордан Йорданов, кандидат на Реформаторски блок
Зодия, девиз: Козирог, "Няма непостижими неща"

Цели за управление в следващите 4 години: Да не се разделя града на център и периферия моментално започване на програмите "Региони в растеж" и други европейски програми за реализация и облагородяване на крайните квартали - цялата инфраструктура, тротоари, междублокови пространства, детски площадки. Всички общински площадки, които са в кварталите трябва да се реновират, да се освежат и да се предоставят безплатно на гражданите - да не се плащат такси. Друга цел е намаляване на данъците и таксите чрез промяна на Наредбата за такса сметка – на начина, по който се изчислява. В момента един пенсионер плаща еднаква сума за такса смет с едно четиричленно семейство. Промяната, която искам да направя е всъщност да се въведе плащане на количество. Има такъв закон приет по модели в Холандия, Германия в други западноевропейски страни - да бъде на количества. Всяко едно домакинство да подава декларация какво количество смет ще има през следващата година. Смятам, че е приложимо в страната има го в други градове в България и така ще намалее такса смет за домакинствата. Сигурността е друга голяма тема. В рамките на мандата ще създам общинска полиция /жандармерия/, видео наблюдение в целия град, не само в зона център и натоварените кръстовища, а и по крайните квартали. Връщане на младите хора и по-скоро връщане на децата на нашите управници, защото и на кмета до момента и на зам.-кметовете децата им са в чужбина. Трябва да ги върна в Добрич, да се трудят за града, да дадат всичко от себе си. За да се върнат младите, трябва да се създаде и университет - Аграрен университет, за който толкова много се говори, но първо трябва да се намерят кадри за такъв университет. Не на последно място ще обърна внимание на спорта. Смятам за спортните клубове да привлека големи инвеститори. Стимулиране на малкия и среден бизнес с метода на мълчаливо съгласие от страна на общината. Смятам да направя електронна и прозрачна общината - да извадя всички обществени поръчки за последните 8 години.

С какво се гордеете във вашия град, от кое се срамувате: Гордея се с това, че хората в Добрич все още имат надежда. Срам ме е, че хората не искат вече да живеят тук.

Кое е първото нещо, което ще направите, ако станете кмет: Първото нещо, което ще направя като кмет на Добрич е ревизия за последните 12 години, защото трябва да знаеш на какво стъпваш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай