Йордан Соколов: БСП стоят зад подслушванията

Екс-вътрешният министър смята, че Найденов е записал разговора си с Борисов и Кокинов

Йордан Соколов: БСП стоят зад подслушванията | StandartNews.com

София. "Бойко Борисов е мишената на удара с подслушванията, а автор на атаката е БСП.", заяви в ефира на „Здравей, България" бившият вътрешен министър и председател на парламента Йордан Соколов.

"При всички избори досега с компромати си служат само социалистите", коментира още той.

Соколов подчерта още, че безпричинно обвиненията за нареждане на незаконни подслушвания падат върху Цветан Цветанов. Той всъщност бил само изпълнител на разпореждания на съдебната власт.

Според екс-вътрешния министър подслушвателното устройство, записало разговора между Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов е носено от бившия министър на земеделието. Целта му вероятно била да се превърне от обвиняем в защитен свидетел.

"Прокуратурата се хлъзна по опасна плоскост – да се връща към претоплени манджи", каза още Соколов, визирайки случая с уволнението на шефа на ГДБОП Станимир Флоров, базирано на сигнал отпреди години.

"Не е трудно да се разбере кой е извършил незаконното подслушване. Законът за специалните разузнавателни служби е категоричен, че министърът разпорежда използването на СРС-та е само след разрешение на съда."

"От тримата участници в разговора само Кокинов може да е обект на преследване, защото другите вече не са длъжностни лица. Борисов не попада под никаква форма по удара на Закона.", каза Соколов.

"Недопустимо е член на една политическа партия да призовава друг член на политическа партия да излезе от изборите."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай