Йордан Цонев: И да подкрепим правителството, смятаме, че е компромис

България има нужда от правителство. ДПС говори и работи по тази тема

Йордан Цонев: И да подкрепим правителството, смятаме, че е компромис | StandartNews.com

България има нужда от правителство. ДПС говори и работи по тази тема. Това заяви на влизане в парламента депутатът от ДПС Йордан Цонев.

"Ние и да подкрепим, смятаме, че е компромис, какъв точно - ще чуете в залата. Но ако представят програма, която е в посоката, в която ние работим, ако дебатът е в тази посока, ще подкрепим", допълни Цонев.

Преди това Рамадан Аталай от ДПС коментира, че днес е първият ден, в който партиите трябва да се вразумят. Ние най-вероятно ще подкрепим това правителство, трябват работещи институции, допълни Аталай.

Представители на други политически сили също коментираха какви са очакванията им. 

„Продължаваме промяната“ обявиха, че няма да подкрепят предложението за кабинет, като на влизане в парламента депутатът Настимир Ананиев обяви, че от тяхна страна има 53 сигурни гласа „против“. 

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че всички народни представители на партията ще бъдат в зала и отбеляза, че предсрочните избори са нещо добро. 

Георги Свиленски от БСП каза, че социалистите имат 24 народни представители и това са 24 гласа „против“ пректокабинета. Да видим какво ще стане с втория мандат, тогава ще говорим за третия, коментира още той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай