Събота,

Йончева плаши с нови разкрития за Банов

От: Стандарт -
Йончева плаши с нови разкрития за Банов
A
A
A

Нови документи по случая „Ало, Банов съм” ще внесе в прокуратурата Елена Йончева следващата седмица.  Това обяви тя пред бТВ днес.

„От Министерството на културата не ни изпратиха никакви документи, МРРБ обаче ни изпратиха документи и следващата седмица ще ги покажем. Те потвърждават, че това, което е поискал господин Банов, това се е случило. И това е корупцията”, заяви Йончева.

Преди два дни Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигналите срещу министъра на културата Боил Банов за строежа на Ларгото поради липса на данни за извършено престъпление.

В постановлението за отказ се дават подробности и за аудиозаписа, представен от Елена Йончева. Тя е обяснила, че го е получила на диск в своята пощенска кутия в парламента на 11 януари. След като презаписала файла, унищожила диска, а записа е предоставила на флаш памет. Според прокуратурата не са открити изменения, предизвикани от манипулация или монтаж на записа. Дали обаче първоначалният запис е бил обект на манипулация, редакция или обработка преди презаписването му, може да се каже само след представянето на първоначалния запис.

„Аз няма как да унищожа оригиналния звук, защото аз не съм го притежавала. Притежавала съм аудиозапис на дигитален носител и това копие е занесено в прокуратурата. Прокуратурата е наясно с това, че на подобни дигитални записи навсякъде се прави анализ за тяхната достоверност. Може да се разбере дали е имало монтаж, външно влияние, дали гласът съответства на персонажите”, посочи Йончева.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички