Йончева натиска Борисов да уволни Банов

В редене на БСП-листите няма да участваме, отговори ГЕРБ

Йончева натиска Борисов да уволни Банов | StandartNews.com
  • В редене на БСП-листите няма да участваме, отговори ГЕРБ

БСП иска премиерът Бойко Борисов да поеме своята политическа отговорност по случая за ремонта на Ларгото. Това коментира говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева на брифинг в парламента. Първо да си каже мнението по този случай, а след това и дали ще предприеме смяна на Боил Банов като министър на културата, уточни тя.

Министерството на културата изгуби отново делото за неустойка на Ларгото, посочи Йончева. "Изводът на съда е, че обектът е бил предаден в срок, поради което строителят не дължи неустойка на Министерството на културата. Това потвърждава достоверността на разговора, който стана публично известен като "Ало, Банов съм", коментира Елена Йончева.

Премиерът Бойко Борисов отказва да вземе отношение, че негов министър е давал указания за подправяне на документи, за да си спести една фирма 700 хиляди лева, посочи тя. "Министерството губи пари на гражданите, а на Борисов му е все едно", коментира Йончева. Борисов не само отказва коментар, но отказва да поеме политическа отговорност, добави тя.

Йончева отбеляза, че според оповестени вчера социологически данни, 71 процента от българите искат разследване на корупцията по най-високите етажи на властта. "На този фон днес сме свидетели единствено на мълчанието на Борисов", коментира тя.

Колегата й Пенчо Милков съобщи, че днес са подали искане до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, до ДНСК и до Министерството на културата да им бъдат предоставени официално документи по преписката на прокуратурата. Макар да не сме разследващ орган, крайно време е вече да се провери автентичността на тези актове по образец 10, коментира той. По думите му странно е поведението на Министерството на културата - не са представени искани от съда документи и делото е водено така, че да бъде загубено.

„Ние в кампанията за редене на листата на БСП няма да участваме, това е подскачане пред лидера и срещу Борисов ние присъди няма да издаваме. Днес имат доверие на съда и прокуратура, утре нямат”, контрира депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай