Янкова: Ще спрем неефективните мерки на Дянков

Янкова: Ще спрем неефективните мерки на Дянков | StandartNews.com

София. "Има хора, които не са допускани до програми за заетост поради политическите им възгледи." Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Дора Янкова. "Това е жестоко и трябва да бъде прекратено веднага", каза тя.

Усеща се успокоение на хората и подобряване на бизнес-климата, са наблюденията на Дора Янкова. Започнали са разплащания между фирмите, гледа се с надежда, че държавата ще се издължи на бизнеса.

"Помня майките, които стояха пред парламента и не бяха чути, макар че искаха точно това, което ние сега предприемаме с увеличение на детските", каза още Янкова. Според нея това е отношение на подкрепа, демонстрирана от новото правителство, след като години преди това нищо не е правено в тази посока.

Повишаването на детските надбавки е в програмата на правителството на Пламен Орешарски, допълни соцдепутатката. Според нея това ще стане още със следващия бюджет на държавата.

"Ще въведем по-ранното пенсиониране на желаещите, за да се открият места за младите, които сега завършват образование", съобщи бившият кмет на Смолян. Тя смята, че промяната в пенсионната система е задължителна, поради доказаната неефективност на предприетите от Симеон Дянков мерки в тази насока, които не са съобразени с реалността и ощетиха хиляди българи, без да донесат стабилизиране на осигурителната система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай