Янков: Война между НАТО и Русия е невъзможна

Янков: Война между НАТО и Русия е невъзможна | StandartNews.com

Война между НАТО и Русия е невъзможна. Това заяви народният представител от ПГ на ДПС Янко Янков пред журналисти в парламента. Той коментира информацията, че Турция е отказала да изпълнява споразумението за Реадмисия на бежанци.

Няма как да се случи, защото това значи унищожаване на света. Никой не е толкова луд, колкото и да се прави на такъв, за да взема такива решения. За България е важна националната сигурност", каза той и изтъкна, че в България е актуална фразата "Винаги с Европейският съюз, но никога срещу Русия".

По думите му предложението на Румъния за единен флот в Черно море между различни държави включително България е предложение за съвместни действия в морето между различните държави. Трябва да се види какво е предложението, каза Янков и припомни, че България много пъти е имала предложения за съвместни действия с Румъния в Черно море. „Не срещу Русия, много ясно трябва да се знае и да се каже, че война с Русия е невъзможна, според мен дори в най-болните амбиции на някои политици. Това няма как да се случи", добави той.

България трябва да инвестира в собствената си сигурност, за да осигурява спокойствие и стабилност на българските граждани. „Тази стабилност е необходима изключително много. Особено за младите хора, за да има инвестиции, да се подобрява качеството на живот и да се създават работни места. За това ни трябва стабилност", коментира още той.

„Ние нямаме намерение да нападаме никого. Искаме българските граждани да живеят спокойно и инвеститорите, които идват тук да се чувстват сигурни в средствата, които влагат тук", посочи народният представител, цитиран от "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай