Четвъртък,

Янев с призив, какво предупреди гражданите

От: Агенция Стандарт -
14831
Янев с призив, какво предупреди гражданите
A
A
A

"Задават се предсрочни избори. Ситуацията в страната не е добра, правителството не се справя с кризите. Дори се налива масло в огъня за нови кризи. В един момент всичко ще се струпа на гърба на гражданите. В една коалиция трябва да има правила на взаимодействие. Настоящата има принципи, но не ги знам какви са. Вярвах, че ще има пресечна точка и ще се спази коалиционното споразумение". Това заяви за "Офанзива" Стефан Янев, бивш служебен министър председател и лидер на партия "Български възход".

По думите му на принципна основа може да се търси взаимодействие с всички парламентарни партии. "Гражданите, когато протестират, трябва да го правят под българските знамена, да не веем чужди знамена", призова Янев. И уточни, че България няма как да бъде неутрална, защото е част от НАТО и ЕС. "Членството ни в НАТО носи колективна сигурност и спестява пари за сигурност и отбрана", подчерта той.

Според него в армията има устави на поведение, но в политиката има морал. "По време на енергийна криза трябва да се слушат мненията на специалисти и на бизнеса, така направихме докато бях премиер. Спестихме на бизнеса 300 млн. лева", припомни Янев. И допълни, че всяка една ситуация, носеща енергийна сигурност, е приемлива.

"При плащането на Русия става дума за превалутиране, става дума за бизнес подход. Министър-председателят делегира правомощия, това не е негова политика, а на държавната компания. Търси се политическо говорене по темата. Решението на Русия, че сме неприятелска държава, е тяхно право като суверенна страна", коментира лидерът на "Български възход".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички