Янев с призив, какво предупреди гражданите

Ситуацията в страната не е добра, правителството не се справя с кризите, заяви лидерът на "Български възход"

Янев с призив, какво предупреди гражданите | StandartNews.com

"Задават се предсрочни избори. Ситуацията в страната не е добра, правителството не се справя с кризите. Дори се налива масло в огъня за нови кризи. В един момент всичко ще се струпа на гърба на гражданите. В една коалиция трябва да има правила на взаимодействие. Настоящата има принципи, но не ги знам какви са. Вярвах, че ще има пресечна точка и ще се спази коалиционното споразумение". Това заяви за "Офанзива" Стефан Янев, бивш служебен министър председател и лидер на партия "Български възход".

По думите му на принципна основа може да се търси взаимодействие с всички парламентарни партии. "Гражданите, когато протестират, трябва да го правят под българските знамена, да не веем чужди знамена", призова Янев. И уточни, че България няма как да бъде неутрална, защото е част от НАТО и ЕС. "Членството ни в НАТО носи колективна сигурност и спестява пари за сигурност и отбрана", подчерта той.

Според него в армията има устави на поведение, но в политиката има морал. "По време на енергийна криза трябва да се слушат мненията на специалисти и на бизнеса, така направихме докато бях премиер. Спестихме на бизнеса 300 млн. лева", припомни Янев. И допълни, че всяка една ситуация, носеща енергийна сигурност, е приемлива.

"При плащането на Русия става дума за превалутиране, става дума за бизнес подход. Министър-председателят делегира правомощия, това не е негова политика, а на държавната компания. Търси се политическо говорене по темата. Решението на Русия, че сме неприятелска държава, е тяхно право като суверенна страна", коментира лидерът на "Български възход".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай